Раді пропонують збільшити виплати дітям з інвалідністю

Читать на русском
Виплати дітям з інвалідністю можуть збільшити наполовину. Мова йде про дітей, які постраждали від вибухонебезпечних предметів.

В Україні хочуть на 50% збільшити розмір соціальної допомоги дітям з інвалідністю, які постраждали від вибухонебезпечних предметів.

Відповідний законопроект №3573, ініціатором якого значиться прем'єр-міністр Денис Шмигаль, внесений в Раду, повідомляється на сайті парламенту.

В Україні хочуть підвищити прожитковий мінімум: що раніше обіцяли політикиОпозиційна платформа обіцяла підвищити прожитковий мінімум до 7 тисяч гривень, а міністр соціальної політики – реформувати це поняття.

Зараз законопроект про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» обробляється в комітеті.

У пояснювальній записці сказано, що за результатами досліджень Датської Ради у справах біженців 111 дітей отримали поранення від мін або вибухонебезпечних предметів.

На виплати знадобляться додаткові витрати з державного бюджету.

«За попередніми розрахунками обсяг коштів, необхідних для виплати підвищеного розміру державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю, які постраждали від вибухонебезпечних предметів, складе 783,10 тис. грн щорічно», - йдеться в записці.

Нагадаємо, 2 червня Верховна рада прийняла законопроект №2494 про підвищення соціальних гарантій дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які перебувають під опікою чи піклуванням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: