Ляшко повідомив, як на виборах будуть реагувати на неправильно надягнені маски

Читать на русском
Виборці, які прийдуть на місцеві вибори 25 жовтня з неправильно надягнутими масками, будуть голосувати за окремою процедурою.
rbc.ua

Виборці, які прийдуть на місцеві вибори 25 жовтня з неправильно надягнутими масками, будуть голосувати за процедурою для людей з підозрою на COVID-19.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час круглого столу в п'ятницю, 2 жовтня, передає УНН.

Місцеві вибори і COVID-19: чи будуть використовувати карантин у політичних ціляхТема карантину перед місцевими виборами стане однією з точок протистояння, тому що на місцях обмеження сприймають, як політику, вважає експерт.

За його словами, якщо людина, яка прийшла на виборчу дільницю 25 жовтня, відмовляється надіти маску на рот і ніс, його все одно допустять до голосування, але за такою ж процедурою, як і людину з підозрою на коронавірус.

Але в цьому випадку людина сама несе адміністративну відповідальність за порушення правил щодо карантину.

Він уточнив, що всі нормативно-правові акти, в тому числі і зміни до постанови про карантин №641 Кабміну, передбачають можливість здійснити виборче право кожному.

«У постанові чітко прописано, якщо людина приходить на виборчу дільницю, йому роблять термометрію, і якщо є підвищена температура тіла та інші ознаки гострої респіраторної вірусної хвороби, його допускають до виборчого права, але в окрему кабіну, з окремим маршрутом, і про це повідомляють всім присутнім у приміщенні виборчої дільниці», - розповів Ляшко.

При цьому Ляшко додав, що всі повинні носити маску, яка прикриває рот і ніс.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня.

Раніше ЦВК затвердила форми і колір виборчих бюлетенів на місцеві вибори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: