У ЦВК розповіли, чи допустять до голосування людей з підвищеною температурою

Читать на русском
Центральна виборча комісія не буде обмежувати права виборців з ознаками ГРВІ або підвищеною температурою, незважаючи на рекомендації МОЗ.
фото ЦВК

Центральна виборча комісія не буде обмежувати права виборців з ознаками ГРВІ або підвищеною температурою, незважаючи на рекомендації МОЗ.

Про це заявив член ЦВК Сергій Постивий під час шостого «Донбас Медіа Форуму».

Місцеві вибори і COVID-19: чи будуть використовувати карантин у політичних ціляхТема карантину перед місцевими виборами стане однією з точок протистояння, тому що на місцях обмеження сприймають, як політику, вважає експерт.

«Ми чітко повинні розуміти, що право обирати і бути обраним визначено Конституцією і обмежити ми його не можемо. Більш того, за це передбачено кримінальну або адміністративну відповідальність за перешкоджання виборчого права..Зокрема, точно не буде обмежене право виборців навіть при наявності ознак гострої респіраторної хвороби або підвищеної температури більш 37,2 градуса, як пропонує МОЗ», - повідомив Постивий.

За його словами, для людей з симптомами ГРВІ пропонується виділити окрему кабінку.

«Для цього ми рекомендували виділити окрему кабіну і урну, яка після кожного виборця повинна дезінфікуватися. На сьогоднішній день говорити, що будуть якісь скасування, у нас поки немає підстав. Наявність «червоної» зони не є підставою для того, щоб визнавати вибори такими, які там не можна провести», - додав він.

Донбас Медіа Форум. Пряма трансляціяУкрінформ

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: