У мерії Харкова прокоментували чутки про нібито смерть Кернеса

Читать на русском
Інформація про нібито смерть мера Харкова Геннадія Кернеса є фейком з боку політичних опонентів, заявляють в міськраді.
Фото Геннадій Кернес / Facebook

Загрози життєдіяльності і працездатності мера Харкова Геннадія Кернеса немає. Інформація про нібито смерть Кернеса є фейком.

Про це йдеться в заяві Харківської міськради в п'ятницю, 2 жовтня.

Місцеві вибори близько: як виконує обіцянки мер Харкова КернесГеннадій Кернес все ще не закінчив будувати сміттєпереробний комплекс у Харкові, а також нову станцію метро.

«Харківська міська рада та її виконавчий комітет з усією відповідальністю заявляють: життєдіяльності і працездатності міського голови Геннадія Кернеса загрози немає. Хвиля чуток про його нібито смерть, яка накрила вчора ввечері харківські пабліки та соцмережі, - не більше, ніж фейк, виготовленням і розповсюдженням якого займаються політичні опоненти чинного мера, в тому числі й ті, хто конкурує з ним за посаду міського голови на майбутніх виборах», - сказано в заяві.

У мерії уточнили, що в тому відділенні клініки «Шаріте», де проходить лікування Кернес, заборонено використання гаджетів як пацієнтами, так і тими, хто їх відвідує. Саме цим пояснюється відсутність будь-якого відеозвернення Геннадія Кернеса до харків'ян, додали в міськраді.

Нагадаємо, інформацію про захворювання Кернеса коронавірусом в міськраді підтвердили 15 вересня. Пізніше мера Харкова перевезли на лікування до берлінської клініки «Шаріте».

На минулому тижні в клініці повідомили, що стан здоров'я Кернеса поліпшується кожного дня.

При цьому Кернес був офіційно зареєстрований як кандидат на пост мера територіальною виборчою комісією Харкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: