Рада з питань містобудування на Банковій: які проблеми вирішуватиме новий орган

Читать на русском
Олександр Сергієнкодиректор центру «Інститут міста»

Президент України Володимир Зеленський своїм указом створив координаційну раду з вирішення проблемних питань у сфері містобудування. У коментарі «Слово і діло» експерт з містобудування Олександр Сергієнко зазначив, що основною проблемою у містобудуванні є недотримання стандартів та безкарність порушників.

«В першу чергу треба зайнятися реформою правоохоронної системи. Можна ухвалювати прекрасні генеральні плани та ДБН, розробити якісь проєкти, але який в цьому сенс,якщо це все не виконується: будують, що хочуть, де хочуть, з порушеннями. Правоохоронна система не реагує. Тому, ці всі ініціативи не варті того паперу, на якому вони написані», - сказав Сергієнко.

Експерт підкреслив, що основна проблема в тому, що за виявлені порушення ніхто не несе відповідальність, тому системне недотримання стандартів при будівництві продовжується.

Зеленський створив раду з питань у сфері містобудуванняПрезидент України Володимир Зеленський своїм указом створив координаційну раду з вирішення проблемних питань у сфері містобудування.

«Я колись порахував, що в нас за 4 роки, з 2006-го до 2010-го, до Генерального плану внесли 1134 зміни. Їх переважна більшість була скасована за Кличка – це щодо цільового призначення землі і відводу землі. Хто поніс покарання? Ще один приклад – в одному з торгових центрів в Києві зафіксовані значні порушення, зокрема у відстані теплотраси до самої будівлі. Це явне порушення ДБН. Хтось же цей проєкт узгодив і поставив резолюцію. А потім в тому торговому центрі сталася катастрофа з тим теплоносієм. Хто був покараний? Ніхто. Й таки прикладів – безліч», - сказав Сергієнко.

Нагадаємо, майже рік тому Володимир Зеленський доручив ліквідувати корупцію в сфері містобудування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: