Гройсман обіцяє Україні контроль за містобудуванням, якого не дав Вінниці

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр та міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман пообіцяв передати місцевим громадам функції архітектурно-будівничого контролю.

«Слово і Діло» вирішило нагадати, що у 2010 році, перебуваючи на посаді мера Вінниці, Гройсман пообіцяв вінничанам створити муніципальну інспекцію з нагляду за містобудівною діяльністю.

Цей пункт входив до його програми «Вінниця-2020: сучасне, комфортне, європейське місто», що передбачала концепцію розвитку міста на найближчі роки. Втім, на час призначення Гройсмана міністром регіонального розвитку спеціальної містобудівної інспекції у Вінниці створено не було.

Нагадаємо, Володимир Гройсман в уряді взяв на себе обов'язок із децентралізації влади. 1 квітня очолюване Гройсманом міністерство затвердило концепцію реформи місцевого самоврядування. Згідно з нею обласні державні адміністрації буде ліквідовано, а виконавча влада на місцях буде формуватися за рахунок виборчого процесу. Прийняття відповідного пакету законів у парламенті Гройсман пообіцяв до кінця 2014 року.

Загалом Володимир Гройсман виконав 111 із 226 своїх обіцянок, зареєстрованих проектом «Слово і Діло». Ще 43 обіцянки, зокрема, про представлення змін до Державного бюджету в травні 2014 року, чиновник виконати не зміг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: