Президент доручив ліквідувати корупцію у сфері містобудування

Читать на русском
Глава держави наголосив на необхідності переведення надання адміністративних послуг у будівництві в електронний формат.

На необхідності до кінця 2019 року ліквідувати тотальну корупцію у сфері державного архітектурно-будівельного контролю та містобудування акцентував увагу глава держави, Володимир Зеленський.

Таке завдання президент поставив перед міністром розвитку громад та територій України Альоною Бабак на зустрічі з керівництвом Ради та Кабміну, повідомляє ОПУ.

Глава держави наголосив на необхідності переведення надання адміністративних послуг у будівництві в електронний формат та запровадження автоматичної реєстрації в реєстрі дозвільних документів. Також треба запровадити виключно судовий порядок оскарження права здійснення підготовчих, будівельних робіт за зазначеними дозвільними документами та скасування декларації готовості об’єкта до експлуатації.

Крім того, Зеленський поставив завдання міністру юстиції України Денису Малюсьці. Серед них – внести зміни у програмне забезпечення реєстрів нерухомості та бізнесу, щоб припинити несанкціонований доступ. Також Денис Малюська має до кінця червня 2020 року забезпечити формування законодавчої основи для роботи електронного нотаріату.

Раніше КМДА опублікувала список незаконних будівництв у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: