У Кличка обіцяють, що кияни зможуть впливати на містобудівні рішення

Читать на русском

Київська міська державна адміністрація ініціює збір пропозицій щодо нових механізмів комунікації, за допомогою яких громада міста зможе впливати на прийняття рішень у сфері містобудування.

Про це повідомила прес-служба КМДА, інформує «Слово і Діло».

«Проект є відкритим для участі всіх зацікавлених сторін, насамперед, громади, яка небезпідставно почувається відстороненою від прийняття важливих рішень про майбутнє міста», - сказав заступник голови КМДА Павло Рябікін.

Він пояснив, що з сьогоднішнього дня кожен охочий отримає можливість упродовж двох тижнів надати КМДА пропозиції відносно того, як має відбуватися діалог між мешканцями Києва, владою та забудовниками.

За словами Рябікіна, всі пропозиції будуть опрацьовані відповідними департаментами КМДА.

«Уже в грудні ми плануємо презентувати нове бачення засобів, за допомогою яких кияни зможуть набагато ефективніше впливати на прийняття рішень у сфері містобудування. Основою цього документу будуть ті пропозиції, які ми зберемо у громадян. І вже виходячи з того, чого хочуть люди, запропонуємо певні зміни до законодавства», - пообіцяв чиновник.

За його словами, це буде «непроста робота, але робити її необхідно». «Скандали навколо забудови мають відійти у минуле. А це можливо лише тоді, коли є умови для цивілізованого діалогу, а отже, і порозуміння», - зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: У Кличка хочуть більше повноважень на боротьбу з незаконною забудовою Києва

Нагадаємо, 17 листопада біля станції метро «Осокорки» в Києві відбулися сутички місцевих жителів і активістів з міліцією, яка не давала знести паркан незаконного будівництва.

Водночас в МВС заявили, що в ході перевірки представники забудовника надали правоохоронцям всі дозвільні документи на будівництво, серед яких було рішення КМДА, договір оренди земельної ділянки, а також дозвіл на початок будівельних робіт. Крім того, як встановили в міністерстві внутрішніх справ, про початок будівництва було повідомлено Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: