Україна відкинула звинувачення Білорусі у втручанні в справи країни

Читать на русском
Україна категорично не згодна зі звинуваченнями білоруської сторони в нібито втручання Києва у внутрішні справи Білорусі.
фото з відкритих джерел

Україна категорично не згодна зі звинуваченнями білоруської сторони в нібито втручання Києва у внутрішні справи Білорусі.

Про це йдеться в заяві МЗС України у четвер, 1 жовтня.

В МЗС розповіли, як офіційно називатимуть Лукашенка: що це означаєДипломатичною мовою це означає невизнання Україною результатів виборів президента Білорусі, вважає експерт.

Як повідомляється, сьогодні до МЗС України викликали представника посольства Білорусі. Від нього зажадали пояснень у зв'язку з участю в VII Форумі регіонів Білорусі та РФ представника «влади» Криму В. Константинова (в форматі відеоконференції).

Білоруський дипломат запевнив, що офіційна позиція Білорусі щодо підтримки територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах жодним чином не змінилася.

Українська сторона також висловила стурбованість у зв'язку з продовженням репресій проти учасників мирних протестів в Білорусі.

«Дотримання норм міжнародного права і основоположних прав людини є невід'ємною складовою міждержавних відносин України з будь-якою іншою державою», - підкреслили в МЗС.

Крім того, в міністерстві додали, що Україна категорично відкидає звинувачення білоруської сторони в нібито втручанні у внутрішні справи Білорусі. При цьому у відомстві побачили «помітний останнім часом у відчайдушній риториці білоруських чиновників, притаманний МЗС Росії, епістолярний жанр».

Нагадаємо, раніше в МЗС заявили, що Україна не визнає Лукашенко легітимним президентом Білорусі.

Мінськ відреагував на цю заяву.

Пізніше глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, як офіційно будуть називати Олександра Лукашенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: