Законотворча діяльність Ради: скільки ініціатив зареєстрували в вересні

Читать на русском

У вересні парламент повернувся з канікули, тому і законотворча діяльність стала активнішою. За місяць в парламенті зареєстрували 205 законопроектів (для порівняння, в серпні було 116): депутати подали 181 ініціативу, президент – 1, Кабінет міністрів – 23. «Слово і діло» проаналізувало, хто найбільш активно працював над законопроектами в минулому місяці.

Із 205 законопроектів 92 зареєструвала фракція «Слуга народу». До розробки найбільшої кількості проєктів законів долучилися Дмитро Любота (18 ініціатив), Галина Третьякова (15), Данило Гетманцев та Микита Потураєв (по 12 законопроектів).

Представники фракції «ОПЗЖ» долучилися до розробок 52 проектів законів. Лідерами вересня стали Наталія Королевська та Валерій Гнатенко (по 30 законопроектів), Юрій Солод (29).

Фракція «Батьківщина» підготувала і подала 42 проєкта законів. Найбільше цього місяця до законотворчої діяльності долучилася Юлія Тимошенко. Незважаючи на те, що лідерка політсили лікувалася від коронавірусу, який перенесла в тяжкій формі, її прізвище фігурує в соавторстві до 22 законопроектів.

Також лідерами вересня стали Михайло Цимбалюк (18 ініціатив), Сергій Євтушок (17), Сергій Соболєв (12).

У «ЄС» долучилися до розробок 19 проектів законів. Найбільше відзначилися Ірина Геращенко (9), Іванна Климпуш-Цинцадзе (7), Олексій Гончаренко та Микола Княжицький (по 7 законопроектів).

«Голос» брав участь у розробці 27 проектів законів, які були зареєстровані у вересні. Найбільшу активність у законотворчій діяльності проявив Ярослав Железняк, (10), Леся Василенко (6), Сергій Рахманін та Ярослав Рущишин ( по 5 проєктів законів).

Нардепи з депутатської групи «За майбутнє» підготували 24 проекти законів. Лідери: Сергій Мінько та Антон Поляков (по 9 ініціатив), Тарас Батенко та Олександр Герега ( по 7), Сергій Лабазюк, Ярослав Дубневич та Ірина Констанкевич (по 5 законопроектів кожен).

Представники групи «ДОВІРА» брали участь у розробці 23 законопроектів. Найбільше ініціатив підготували Лариса Білозір (10), Сергій Вельможний (7), Борис Приходько (6 ) та Олег Кулініч ( 5).

Серед позафракційних нардепів найбільшу законотворчу активність у вересні проявили Оксана Савчук, яка долучилася до розробки 5 зареєстрованих у вересні законопроектів, Вікторія Гриб (2) та Руслан Требушкін (2).

Раніше «Слово і діло» розбиралося, які партійні обіцянки нардепи можуть виконати або провалити цієї сесії.

Також ми повідомляли, що нардепи схвалили законопроект щодо регулювання вартості інтернету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: