Законотворча діяльність Ради: скільки ініціатив зареєстрували в серпні

Читать на русском

У серпні у парламентаріїв були канікули, тому і законотворчою діяльністю вони займалися не дуже активно. За місяць в парламенті зареєстрували 116 законопроектів (для порівняння, в липні було 202): депутати подали 90 ініціатив, президент – 6, Кабінет міністрів – 20. «Слово і діло» проаналізувало, хто найбільш активно займався працював над законопроектами в минулому місяці.

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної ради шість законопроектів, серед них зміни до держбюджету на 2020 рік, які передбачають підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень. Депутати вже ухвалили закон, і сьогодні, 1 вересня, він набув чинності.

Кабмін Дениса Шмигаля вніс 20 законопроектів. Зокрема, закон «Про паспорт громадянина України у формі книжечки», який пропонує дозволити власникам паспортів у вигляді книжечок використовувати їх до закінчення терміну дії. Також серед запропонованих ініціатив ратифікації угод з Білоруссю, Катаром, Азербайджаном і Чорногорією.

Нардепи зареєстрували в Раді 90 законопроектів в серпні. Представники фракції «Слуга народу» брали участь в розробці 41 ініціативи. Найактивнішими були Максим Павлюк і В'ячеслав Медяник. Депутати від «Батьківщини» працювали над 38 законопроектами, рекордсмени у фракції – Юлія Тимошенко і Михайло Цимбалюк (по 29 ініціатив).

На рахунку нардепів групи «Довіра» 10 законопроектів, групи «За майбутнє» – 8, «Опозиційної платформи» – 7, «Голосу» і «Європейської солідарності» – по 5. З позафракційних депутатів найбільше законотворчою діяльністю займався Дмитро Шпенов.

Нагадаємо, команда «Слово і діло» запустила сайт politkarma.com для відстеження програм політиків.

До річниці роботи парламенту дев'ятого скликання «Слово і діло» склало топ народних депутатів, які краще і гірше всіх виконують обіцянки у фракціях і групах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: