Рада дозволила ТСК залучати до своєї роботи правоохоронців

Читать на русском
Рада дозволила Тимчасовим слідчим комісіям залучати до своєї роботи правоохоронців. Документ підтримав 281 парламентарій.
112 Україна

Рада дозволила Тимчасовим слідчим комісіям залучати до своєї роботи правоохоронців.

Нардепи підтримали за основу та в цілому відповідний законопроект №3681 під час пленарного засідання в середу, 2 вересня.

Документ підтримав 281 парламентарій.

Закон передбачає, що роботу ТСК і тимчасової спеціальної комісії можуть забезпечувати фахівці з-поміж співробітників правоохоронних органів, Апарату ВР, працівники органів державної влади, інших державних органів, залучених або відряджених для забезпечення роботи слідчої комісії або спеціальної комісії.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 1-4 вересняВерховна рада 1 вересня почне роботу четвертої сесії. Під час неї, зокрема, розглянуть законопроект про референдум.

У документі прописано, що із залученими фахівцями (в кількості не більше 3 осіб) укладають цивільноправові договори.

Оплата роботи, виконаної за цивільноправовими договорами, має проводитися виключно коштом і в межах коштів, передбачених кошторисом Ради на законотворчу діяльність.

У Прикінцевих положеннях до закону передбачено, що ТСК і тимчасові спеціальні комісії, утворені до набрання чинності цим законом, можуть подати пропозиції про залучення фахівців протягом п'ятнадцяти днів з дня набрання чинності документа.

Також відзначимо, Верховна рада в першому читанні схвалила законопроект про допомогу тим, хто втратив роботу через епідемію COVID-19, повідомляє пресслужба парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: