Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 28 вересня – 2 жовтня

Читать на русском

Цього тижня спливає термін, коли нардепи можуть вносити правки до проєкту бюджету-2021, тому охочим підкоригувати кошторис країни треба пришвидшитися. Також Рада планує розглянути законопроекти про цифрові трансформації та про внутрішній водний транспорт. «Слово і діло» розбиралося, що нардепи обговорювали під час сьогоднішньої Погоджувальної ради.

Спікер парламенту Дмитро Разумков нагадав, що 1 жовтня спливає термін подання правок і пропозицій до державного бюджету 2021 року. Він запропонував 20 жовтня провести пленарне засідання, «оскільки це крайній строк, коли Верховна рада має схвалити і направити свої пропозиції до проєкту бюджету до Кабінету міністрів України».

Разумков повідомив, що цього тижня Рада має розглянути багато законопроектів, зокрема про цифрові трансформації, також про внутрішній водний транспорт. Спікер додав, що до проєкту закону про внутрішній водний транспорт подано багато правок, і вони «мають робити його кращим, а не блокувати роботу Верховної ради».

Також спікер запропонував продовжити цього тижня змінений режим роботи, коли у вівторок та четвер відбувається одне сесійне засідання до 15.00 з перервою з 12.00 до 12.30, а у п’ятницю з 13.00 оголошення запитів народних депутатів та різне.

«Слуга народу» вимагає закласти до проєкту бюджету на 2021 рік можливості для оновлення й покращення технічної бази. Олександр Корнієнко закликав підтримати проєкт закону №4099 щодо особливостей здійснення закупівель під час виборчого процесу, а також проєкт закону №3014 про електронні комунікації.

Олександр Корнієнко заначив, що необхідно підтримати проєкт закону №4117 щодо особливостей організації підготовки та проведення виборів у період дії карантину.

Також «Слуга народу» закликає підтримати проєкт закону №1182-1 про внутрішній водний транспорт і проєкт закону №3651 щодо впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів.

В «ОПЗЖ» вимагають внести зміни до бюджету та забезпечити безкоштовне тестування для осіб, які перебувають у зоні ризику. Юрій Бойко закликав перейти до рішучих кроків завершення конфлікту на сході України політичним шляхом: провести відведення військ та відновити економічну співпрацю з окупованими територіями та провести вибори.

«ЄС» вимагають запровадити безкоштовне тестування всіх членів виборчих комісій до і після виборів. Також фракція наполягає невідкладно розглянути петицію про створення ТСК для розслідування обставин можливої державної зради на найвищому рівні щодо операції з ПВК «Вагнер».

«Голос» наполягає на тому, щоб Офіс президента відмовився від надбавки, що передбачена бюджетом на 2021 рік, та спрямувати ці кошти на фінансування Міністерства оборони. Також у «Голосі» закликали звільнити Степанова з посади міністра охорони здоров’я через те, що той готується до місцевих виборів під час карантину.

Депутатська група «Довіра» вимагає підтримати законопроекти №3577 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та №3628 щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Володимир Арешонков наголосив, що необхідно знову видавати в пологових будинках «пакунок малюка», що передбачає законопроект №3006. Також нардеп закликав підтримати проєкт закону №3095 щодо конкретизації осіб, які мають належати до військовослужбовців.

Раніше «Слово і діло» розбиралося, яке фінансування можуть отримати регіони згідно з проєктом бюджету-2021.

Також ми аналізували, як у проєкті бюджету-2021 зміняться основні показники порівняно з 2020 роком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: