Зеленський підтвердив євродепутатам курс України до ЄС

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 29 вересня, провів відеоконференцію з євродепутатами.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 29 вересня, провів відеоконференцію з євродепутатами, під час якої розповів їм про курс України до ЄС.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Саміт Україна-ЄС: чи покращаться економічні умови асоціаціїОсновним питання переговорів України з ЄС мають стати умови покращення інвестиційного клімату, вважає експерт.

Зеленський, зокрема, нагадав, що вже за тиждень очікується черговий саміт Україна-ЄС. Президент висловив сподівання, що він буде успішним.

«Зважаючи на ті виклики, які є сьогодні, незмінний курс до Європи, Європейський союз ще більш актуальний для України, ніж раніше... Сьогодні підтримка Євросоюзу для України дуже важлива», - сказав він.

Глава держави також розповів євродепутатам про ініціативу щодо створення міжнародного майданчика з питань Криму.

«Майданчика, на якому ми хочемо обговорювати найважливіші гуманітарні питання, питання допомоги всім українцям – як кримським татарам, так і українцям, які потрапили за ґрати на території Криму, так і вже перебувають у Росії. Це повернення, звільнення цих громадян, а також деокупація Криму», - сказав президент.

У відеоконференції взяли участь депутати, які представляють різні політичні групи у Європейському парламенті, зокрема Міхаель Галер (ФРН), Петрас Ауштрявічус (Литва), Ніклас Гербст (ФРН), Фредрік Ріс (Бельгія), Ельжбета Лукачевська (Польща) та Влодзімеж Цімошевич (Польща), додали в ОПУ.

Нагадаємо, раніше Зеленський і глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель обговорили Донбас, Крим і підготовку до саміту.

Як відомо, саміт Україна-ЄС перенесли з 1 жовтня на 6 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: