Масові заходи під час карантину: чи дослухаються політики до порад МОЗ

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

У МОЗ закликають відмовитися від проведення масових заходів через те, що це сприяє миттєвому зростанню кількості нових випадків коронавірусу. На цьому акцентував міністр охорони здоров’я Максим Степанов. У коментарі «Слово і діло» політолог Ігор Петренко зауважив, що напередодні виборів місцеві лідери не стануть відмовлятися від публічних заходів під час активної фази агітації.

«Ми маємо рішення Конституційного суду щодо деяких положень карантину. Суд чітко сказав, що всі рішення мають регламентуватися законом, який повинна ухвалювати Верховна рада. Допоки це не буде прописано в законі, це буде важко застосовувати. Бо, як ми бачимо, багато мерів продовжують проводити публічні заходи під час карантину, особливо напередодні місцевих виборів», – наголосив Петренко.

Ігор Петренко додав, що такі вимоги потрібно регулювати окремим законом.

Степанов закликав місцеву владу не проводити масові заходиМасові свята і концерти сприяють миттєвому зростанню числа нових випадків коронавірусної хвороби.

«Звичайно, що це несе конкретну небезпеку, тому що захворювання дійсно збільшується. Але ми й бачимо постійний перегляд тих показників, які описують ситуацію в тій чи іншій зоні відповідно до рівня епідеміологічної ситуації. Зокрема, це Київ, який опинився в «помаранчевій» зоні. Але ситуація може змінитися. Це питання використовується і в передвиборчій боротьбі», – уточнив політолог.

Він зазначив, що політичні лідери будуть нести відповідальність за наслідки агітації, яка порушує правила карантину.

«Попри політичне протистояння, наслідки будуть для всіх. До міських очільників зберігається високий рівень довіри, тому ситуація залежить від них. Це найбільше прослідковується у великих містах. У Києві та в Дніпрі теж таке спостерігається й, відповідно, від дій міських очільників багато чог залежить», – підсумував він.

Нагадаємо, раніше в МОЗ обурилися святом у Запоріжжі, а також масовими гуляннями з нагоди Дня міста в Одесі та Дніпрі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: