Степанов закликав місцеву владу не проводити масові заходи

Читать на русском
Масові свята і концерти сприяють миттєвому зростанню числа нових випадків коронавірусної хвороби.
фото УНІАН

Проведення масових заходів сприяє миттєвому зростанню числа нових випадків коронавірусу. Від свят і концертів в умовах карантину краще відмовитися.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу у четвер, 24 вересня.

Степанов обурився через святкування Дня ДніпраУ МОЗ обурилися через святкування дня Дніпра, яке відбулося 12 вересня, попри карантин і епідемію COVID-19.

«Ми бачимо, що в Дніпропетровській області та в місті Дніпро починається зростання кількості хворих. Не дуже складно провести відповідний «ланцюжок»: з точки зору проведення масових заходів, які відбувалися. Це ще раз говорить про те, що саме масові заходи є одним з основних чинників поширення коронавірусної хвороби», - заявив Степанов.

Глава МОЗ звернувся до представників місцевої влади із закликом не проводити такі заходи, адже вони будуть сприяти зростанню числа нових випадків захворювання.

«Будь-які масові заходи, де є велика кількість людей і які проводяться з недотриманням заходів епідемічної безпеки, з недотриманням дистанції і т.д., а такі речі як святкування дня міста, або те свято, яке ми бачили в Запоріжжі ... Воно все буде приводити до зростання кількості хворих. Причому, до зростання досить миттєвого», - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше в МОЗ обурилися святом у Запоріжжі, а також масовими гуляннями з нагоди Дня міста в Одесі та Дніпрі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: