Марш єдності у Білорусі завершився масовими затриманнями та залученням «тітушок»

Читать на русском
Під час Маршу єдності у Білорусі силовики затримали щонайменше дві сотні протестувальників. Ще декілька десятків мітингарів були поранені в ході сутичок із міліціянтами.
Фото: REUTERS

Загальнонаціональний Марш Єдності, який анонсувала білоруська опозиція, завершився масовими затриманнями протестувальників по всій країні. Цього разу, крім силовиків, людей затримували також невстановлені чоловіки, які були озброєні кийками.

Про це повідомляють TUT.BY та білоруська служба Радіо Свобода.

Як йдеться у повідомленні Радіо Свобода, у різних куточках країни проводяться затримання учасників акції протесту. Вони проходять із застосуванням насильства, а здійснювати їх міліціянтам допомагають люди у спортивній формі, озброєні кийками – т.з. «тітушки».

Неизвестные бросаются на людей и бьют их дубинками на проспекте ПобедителейВідео: TUT.BY

TUT.BY пише, що для розгону акцій протесту силовики неодноразово застосовували сльозогінний газ. Такі випадки зафіксовані в білоруській столиці та Гродно. Після того, як основна частина людей, рятуючись від газу, йшла з небезпечного місця, правоохоронці налітали на протестувальників та проводили жорсткі затримання.

У парку Перемоги у Мінську міліціянти затримали щонайменше 20 осіб. Решта людей втекли, частина з них стрибнули у річку, звідки їх згодом почали діставати рятувальники. Як виявилося пізніше, за порятунок людських життів, їх затримали та доправили до відділку міліції.

Задержания в парке Победы в Минске вечером 6 сентябряВідео: TUT.BY

Як повідомляють білоруські правозахисники, по всій країні було затримано щонайменше 200 осіб. Серед них – 12-річний підліток, якого згодом відпустили додому. Фіксуються повідомлення про поранення різного ступеню тяжкості.

Нагадаємо, для розгону протестувальників у Гродно силовики застосували сльозогінний газ.

Напередодні у білоруській столиці проходили студентські акції протесту та жіночий «Марш миру».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: