У МОЗ озвучили зарплати лікарів, закладені в держбюджеті-2021

Читать на русском
МОЗ в бюджеті на наступний рік заклав підвищення заробітної плати лікарям, медсестрам, а також молодшому медперсоналу.
фото Думська

Міністерство охорони здоров'я при формуванні бюджету на наступний рік заклало підвищення заробітної плати лікарям, медсестрам, а також молодшому медперсоналу.

Про це повідомив час міністр охорони здоров'я Максим Степанов у брифінгу в понеділок, 21 вересня.

Проєкт бюджету-2021: більше витрат на Мінцифри, правоохоронців та медицинуУ проєкті держбюджету на 2021 року передбачено більше витрат на медицину, освіту й правоохоронні органи.

«Ми виходили з того, що ми повинні забезпечити мінімум, необхідний для функціонування нашої медицини. Ми виходили, що заробітна плата медичного працівника - лікаря повинна становити від 22 до 25 тисяч гривень. Це середня початкова заробітна плата. Ми виходили з того, що середня заробітна плата медичної сестри повинна становити близько 17-18 тисяч гривень і молодшого медичного персоналу - не менше 12 тисяч гривень», - розповів Степанов.

Міністр зазначив, що ця зарплата у медичних сестер і лікарів може бути різною, залежно від навантаження, досвіду, обсягу тієї роботи, яку вони виконують, від відповідальності, яку вони беруть на себе.

Він додав, що в держбюджеті також враховані витрати на ліки.

«Ми заклали всі ліки, які необхідно, наприклад, при лікуванні інфаркту, інсульту або під час пологів, при складних пологах, ті ліки, які потрібні в «екстренкі», - повідомив глава МОЗ.

Нагадаємо, МОЗ в наступному році також хоче підвищити тариф на екстрену медичну допомогу в 2,5 рази (з 164 до 412 гривень).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: