У РНБО пригрозили поліцією українцям «Вконтакті»

Читать на русском
Правоохоронці візьмуть на облік всіх українських користувачів російської соціальної мережі ВКонтакті.
фото УНІАН

Правоохоронці візьмуть на облік всіх українських користувачів російської соціальної мережі «ВКонтакті», яка заборонена на території нашої країни.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на онлайн-конференції «Перспективи діджіталізаціі країни і ризики кібербезпеки» в п'ятницю, 25 вересня.

Втрачений контакт: що змінили три роки без російських соцмережВтративши власні віртуальні майданчики в Україні, РФ швидко переорієнтувалася на чужі, створивши там армії тролів для просування власних геополітичних ідей.

За його словами, українці «Вконтакті» повинні самі розуміти всю відповідальність за порушення закону.

«Це повинна бути і їх відповідальність. Навіщо вони це роблять, і для чого вони це роблять. Справа в тому, що зараз та система, яка починає працювати, ми про всіх цих користувачів матимемо розуміння. Вони будуть всі на обліку перебувати. Якщо вони далі будуть поширювати російський контент, то вони будуть мати певні клопоти з нашої поліцією, з нашими силовими структурами», - сказав Данілов.

Він нагадав, що згідно з українським законодавством про санкції, соцмережа «ВКонтакті» не має права працювати на території України. А тих провайдерів, які надають доступ до неї, вже вичисляють правоохоронці.

«Ми сьогодні займаємося цими питаннями, фахівці розуміють, про що йде мова. Вони дуже швидко змінюють проксі..Ми вважаємо, що найближчим часом за допомогою наших іноземних партнерів це питання буде вирішене», - додав Данілов.

Нагадаємо, в травні 2020 року президент Володимир Зеленський продовжив заборону на російські соціальні мережі «Вконтакте» і «Однокласники» в Україні. Однак, як відомо, доступ до соцмереж залишається через VPN.

«Слово і діло» аналізувало, чи потрібно продовження санкцій проти російських соцмереж під час пандемії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: