Дефіцит бюджету: чи продовжиться в наступному році співпраця з іноземними кредиторами

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

У Міністерстві фінансів не знають, коли Україна отримає наступний транш від МВФ, заявив міністр фінансів Сергій Марченко. У коментарі «Слово і діло» експерт з політики Олександр Солонтай зауважив, що співпраця України з міжнародними партнерами триватиме, однак виконання зобов’язань повинно пришвидшитись.

«Відтермінування траншів сьогодні – це є наслідком того, що відбувається зараз. Останніми роками ми спостерігали потепління у відносинах, зокрема з МВФ. Тепер йде хвиля погіршення відносин. Якщо проаналізувати останні років 10, то приблизно такими хвилями ця співпраця завжди розвивалася, незалежно від того, хто був при владі чи які були прем’єр-міністри», – сказав Солонтай.

Він пояснив, що така динаміка пов’язана з тим, що Україна запізнюється з виконанням своїх зобов’язань.

У Мінфіні назвали причину паузи в переговорах із МВФМісія МВФ призупинила візити в Україну, щоб вивчити питання антикорупційних органів, а також справи щодо ПриватБанку і Суркісів.

«Україна всі ці роки виконує свої зобов’язання із запізненням, тому постійно виникають питання. Причому заборгованості в нас є і перед МВФ, і щодо виконання угоди із ЄС. У результаті ми, як країна, вже маємо репутацію хронічного студента-двієчника, який виконує завдання не те, що останньої миті, а навіть після закінчення всіх кінцевих термінів», – акцентував Олександр Солонтай.

Водночас він зауважив, що основні причини, які ставлять під загрозу співпрацю України із міжнародними партнерами, – відсутність або повільні темпи реформ.

Нагадаємо, у Мінфіні назвали причину паузи в переговорах із МВФ.

Наші аналітики зафіксували в Сергія Марченка 75 обіцянок. З них вже виконано 9 і ще 63 – у процесі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: