У Мінфіні назвали причину паузи в переговорах із МВФ

Читать на русском
Місія МВФ призупинила візити в Україну, щоб вивчити питання антикорупційних органів, а також справи щодо ПриватБанку і Суркісів.
Фото Кабмін

Місія МВФ призупинила візити в Україну, щоб вивчити питання антикорупційних органів, а також справи щодо ПриватБанку і Суркісів.

Про це заявив голова Мінфіну Сергій Марченко в інтерв'ю Економічній правді у вівторок, 15 вересня.

«Якщо говорити про структурні маяки, то вони майже виконані. Місія мала приїхати в серпні, з різних причин вони зробили паузу, хочуть подивитися, як розвиватиметься ситуація в Україні», - пояснив Марченко.

Сергій МарченкоМіністр фінансів України
Марченко пообіцяв до 2023 року визначити новий формат співпраці з МВФСказано 16 червня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

Міністр додав, що 8 вересня спілкувався з представниками МВФ, де обговорював проєкт держбюджету на 2021 рік і зазначив, що затвердження бюджету не є умовою МВФ.

Також Марченко перерахував пріоритетні події в Україні, за якими стежить МВФ.

«Питання, які їх (МВФ - ред.) цікавлять, у порядку пріоритетності. №1 - ситуація навколо ПриватБанку і Суркісів. №2 - ситуація з обмеженням зарплат для членів наглядових рад та правління. №3 - зареєстровані в Раді законопроекти, які паплюжать систему корпоративного управління. Вони переживають, особливо щодо цієї агонії проти іноземців. №4 - САП і НАБУ. Ситуацію з антикорупційними органами треба терміново вирішувати. Були також питання щодо коронавірусного фонду», - підсумував Марченко.

Нагадаємо, Україна розраховує отримати всі заплановані транші від Міжнародного валютного фонду до кінця 2020 року.

Також відзначимо, перший транш кредиту Міжнародного валютного фонду в розмірі 2,1 млрд дол. Україна отримала в червні 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: