У МОН розповіли, скільки вчителів будуть проходити сертифікацію з жовтня

Читать на русском
Третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів 2020 року буде проходити понад тисяча педагогів.
фото з відкритих джерел

**В Україні третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів 2020 року буде проходити понад тисяча педагогів. **

Про це повідомили в пресслужбі МОН в понеділок, 21 вересня.

Робота шкіл у «червоній» зоні: як це вплине на епідеміологічну обстановкуКарантинні обмеження, передбачені для червоної зони, втрачають сенс, оскільки робота шкіл створить потужні осередки поширення вірусу, вважає експерт.

Згідно з повідомленням, третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів 2020 року - вивчення практичного досвіду роботи - пройде з 12 жовтня по 6 листопада (незалежно від рівня епідемічної небезпеки в регіонах, де знаходяться школи учасників сертифікації). До нього допущено 1040 педагогів початкових класів.

Експерти вивчатимуть практичний досвід учасників через анкетування адміністрації навчального закладу та керівника методичного об'єднання, співбесіду з учасниками сертифікації, а також моделювання педагогічних ситуацій, розповіли в міністерстві.

Третій етап сертифікації пройде без відвідування уроків експертами. Під час нього будуть використовуватися платформи Zoom, Microsoft Teams, Google Meets тощо. Результати пілотної сертифікації вчителів будуть відомі 1-11 грудня.

У МОН нагадали, що успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до зарплати протягом терміну дії сертифіката - трьох років. Також сертифікат може зараховуватися як проходження чергової (позачергової) атестації.

Нагадаємо, в Україні дозволили роботу шкіл в «червоній» зоні.

Також в МОН анонсували змішане навчання в школах через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: