Робота шкіл у «червоній» зоні: як це вплине на епідеміологічну обстановку

Читать на русском
Дмитро Шерембейголова правління БФ "Пацієнти України"

Кабінет міністрів України в середу, 16 вересня, дозволив роботу закладів освіти в «червоній» зоні і послабив обмеження для «помаранчевої» зони. На думку глави БФ «100% життя» Дмитра Шерембея карантинні обмеження, передбачені для «червоної» зони втрачають сенс, оскільки робота шкіл створить потужні осередки поширення вірусу.

«Існує єдиний ефективний режим уникнення поширення інфекції – це ізоляція. І сьогодні, як показала весна, дистанційне навчання в школах працює і вчитель реалізовує той же обсяг часу, учні можуть виконувати ті ж завдання», – сказав Шерембей.

На думку експерта, запровадження «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки втрачає сенс після зміни правил.

«Червона», «помаранчева», «жовта» та «зелена» зони карантину: де і які обмеженняКабмін оновив епідеміологічне зонування на 14 днів. Хто потрапив у червону зону та де які діють обмеження.

«Дуже важливо розуміти, що ухвалюючи таке рішення, уряд виходив з економічної доцільності, а не медичної. З нашої точки зору, це помилка. Вилікувати навіть одну людину - теж економічний ефект. Але в пріоритеті повинна залишатися соціальна цінність людини та її здоров'я. Моя точка зору, що на територіях, які перебувають у «червоній» зоні, необхідно максимально обмежити скупчення і контактування великої кількості людей. Тому що діти після школи прийдуть додому, до своїх родин, де є батьки, бабусі й дідусі. І в зоні ризику тут не діти, а ті, до кого вони прийдуть додому», – пояснив Дмитро Шерембей.

Відповідні рішення уряд схвалив з доопрацюванням в одноденний термін.

Раніше Кабмін розширив непідконтрольну зону Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: