В Україні дозволили роботу шкіл у «червоній» зоні

Читать на русском
Кабінет міністрів України в середу, 16 вересня, дозволив роботу закладів освіти в червоній зоні та послабив обмеження для помаранчевої зони.
24 канал

Кабінет міністрів України в середу, 16 вересня, дозволив роботу закладів освіти в «червоній» зоні та послабив обмеження для «помаранчевої» зони.

Зокрема, рішення про заборону роботи дитсадків і шкіл буде ухвалюватися державною та регіональною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

«Червона», «помаранчева», «жовта» та «зелена» зони карантину: де і які обмеженняКабмін оновив епідеміологічне зонування на 14 днів. Хто потрапив у червону зону та де які діють обмеження.

«Забороняється відвідування закладів дошкільної, середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти на адміністративно-територіальних одиницях регіону, на яких встановлено зелений, жовтий і оранжевий рівень епіднебезпеки, в разі, коли на самоізоляцію через контакт із пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 відправлено понад 50% класів. Повна заборона роботи закладів освіти на території з червоним рівнем епіднебезпеки ухвалюється тільки спільним рішенням комісій з ТЕБ та НС», - пояснив під час засідання уряду міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Крім того, Кабінет міністрів дозволив перевезення в громадському транспорті більше 50% посадочних місць і роботу закладів культури для помаранчевої зони. Для закладів культури також скасували норму про 50% заповненості. Однак на входах до таких установ (кінотеатри, театри тощо) повинна бути вивішена інформація про загальну площу установи і можливй максимальну кількість відвідувачів.

Відповідні рішення уряд схвалив з доопрацюванням в одноденний термін.

Раніше Кабмін розширив непідконтрольну зону Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: