Білорусь навмисне зібрала хасидів на кордоні з Україною – МЗС

Читать на русском
Влада Білорусі навмисне створила такі умови, за яких паломники-хасиди виявилися на кордоні з Україною, попри заборону на в'їзд іноземців.
Фото Радіо Свобода

Влада Білорусі навмисне створила такі умови, за яких паломники-хасиди виявилися на кордоні з Україною, попри заборону на в'їзд іноземців.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі Радіо Свобода.

«Нам досить прикро, що білоруська влада повелася саме таким чином, прекрасно знаючи, що в'їзд відповідній категорії громадян на територію України на цей період буде неможливий. Вони спеціально, навмисне, оформляли зазначених громадян на в'їзд в аеропорту Мінська, всупереч своїм же нормативним правилам. Відповідно, режим Лукашенка навмисне своїми діями сприяв в'їзду на територію Білорусі великої кількості паломників і їхньому транзиту до кордону з Україною. Цим режим Лукашенко навмисно піддавав зазначених людей небезпеці», - заявив Єнін.

Він зазначив, що з 10 вересня Ізраїль входить до так званої «червоної зони» в самій Білорусі і, відповідно до білоруського законодавства, навіть транзитний в'їзд із країн, що входять до «червоної зони», заборонений.

Нагадаємо, Україна закрила пункт пропуску на кордоні з Білоруссю через наплив хасидів.

Влада Ізраїлю закликала хасидів повертатися додому.

А 17 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив закрити кордон з Литвою і Польщею, а кордон з Україною «зміцнити».

Вчора хасиди залишили територію прикордонного посту «Нові Яриловичі» і попрямували відзначати свято Рош ха-Шана в Гомель, Пінськ та інші населені пункти Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: