Суд Білорусі продовжив арешт Колесниковій

Читать на русском
Суд Білорусі продовжив арешт члену президії координаційної ради опозиції Марії Колесниковій, яка перебуватиме під вартою до 8 листопада.
tut by фото Ольга Шукайло

Суд Білорусі продовжив арешт члену президії координаційної ради опозиції Марії Колесниковій, яка перебуватиме під вартою до 8 листопада.

Про це повідомила адвокат Колесникової Людмила Козак, передає Белта в п'ятницю, 18 вересня.

За її словами, арешт був продовжений у зв'язку з висуненням Колесниковій звинувачення в захопленні влади.

Викрадення Колесникової: чому білоруських опозиціонерів вивезли саме до УкраїниУкраїна залишилася єдиною країною, куди білоруська сторона може вивезти опозиціонерів, щоб зірвати протести, вважає експерт.

«Нам звинувачення висунули декілька днів тому, позавчора. Відповідно, з вартою нічого не зміниться, поки не буде розглянута скарга (захисту на арешт Колесникової, - ред.) в суді... Зараз по терміну виходить, що варта обирається на два місяці. Тобто у неї виходить, з 8 вересня по 8 листопада вона є, санкціонована», - повідомила Козак.

Він також додала, що арешт Колесникової може бути продовжений, якщо це визнають за необхідне.

Нагадаємо, Марія Колесникова проходить підозрюваною у справі про захоплення влади. Ця кримінальна справа була відкрита щодо членів координаційної ради опозиції.

Раніше в Державному прикордонному комітеті Білорусі повідомили, що білоруські опозиціонери Марія Колесникова, Антон Родненков і Іван Кравцов перетнули кордон з Україною. Пізніше стало відомо, що Родненков і Кравцов таки перетнули український кордон, тоді як Колесникову затримали на території Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: