У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
Станом на ранок 18 вересня українські прикордонники не спостерігають активних дій щодо посилення кордону з боку Білорусі. При цьому біля кордону залишаються близько тисячі хасидів.
dpsu.gov.ua

Станом на ранок 18 вересня українські прикордонники не спостерігають активних дій щодо посилення кордону з боку Білорусі. При цьому біля кордону продовжують залишатися близько тисячі хасидів.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України, прессекретар Андрій Демченко в п'ятницю, 18 вересня, передає РБК-Україна.

Лукашенко оголосив про посилення кордону з УкраїноюПрезидент Білорусі Олександр Лукашенко 17 вересня заявив про посилення держкордону з Україною. Він також звернувся до народів Литви, Польщі та України.

«Наразі ми не спостерігаємо збільшення кількості техніки, руху великої кількості техніки, або збільшення кількості прикордонних нарядів», - сказав Демченко.

Він нагадав, що за рішенням уряду України закритий пункт пропуску «Нові Яриловичі». Водночас залишаються відкритими шість КПВВ.

При цьому Демченко уточнив, що на білоруській стороні кордону з Україною продовжують залишатися приїжджі з Ізраїлю паломники-хасиди. За його словами, «їх кількість не змінюється - близько тисячі осіб».

Нагадаємо, ввечері 17 вересня стало відомо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив закрити кордон з Литвою і Польщею, а кордон з Україною «зміцнити».

Також повідомлялося, що влада Ізраїлю закликали хасидів повертатися додому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: