Кравчук вимагає від ОРДЛО надати Червоному Хресту доступ до полонених українців

Читать на русском
Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вимагає від ОРДЛО надання доступу Міжнародному комітету Червоного Хреста до незаконно утримуваних громадян України
Фото: LIGA.net

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вимагає від бойовиків в ОРДЛО негайно надати Міжнародному комітету Червоного Хреста доступ до незаконно утримуваних громадян України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Кравчук підкреслив, що доступ має бути наданий також до секретної донецької в'язниці Ізоляція.

«Неприпустимо й обурливо, що з численних звернень з'ясувати долю й відвідати 175 утримуваних в ОРДЛО громадян України вдалося одержати відповідь лише щодо однієї особи», – сказав Кравчук.

Він також підкреслив, що Україна надає повний і безперешкодний доступ представникам МКЧХ до осіб, які «обґрунтовано звинувачуються у скоєнні злочинів і утримуються на території України». Про це свідчать листи та звіти про роботу міжнародних гуманітарних організацій в Україні.

«Не менше обурення викликають часто нелюдські умови утримання громадян України, відсутність медичної допомоги, жорстоке поводження, часто тортури. Ми вимагаємо припинити знущання над нашими громадянами та забезпечити доступ до них представників МКЧХ», – підкреслив Кравчук.

Раніше Кравчук заявив, що Україна продовжує виконувати Паризькі домовленості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: