Родненков і Кравцов розповіли подробиці їхнього викрадення

Читать на русском
Кілька годин вони провели з темним мішком на голові. Їх доставили до різних відділень міліції, а потім доставили до Департаменту фінансових розслідувань.
Фото РБК

Білоруських опозиціонерів Антона Родненкова та Івана Кравцова затримали в понеділок, 7 серпня, біля будинку соратниці Світлани Тихановської Марії Колесникової, куди вони поїхали проводити її. Невідомі вийшли з автобуса і викрали чоловіків.

Про це вони повідомили під час пресконференції.

Кілька годин вони провели з темним мішком на голові. Їх доставили до різних відділень міліції, а потім доставили до Департаменту фінансових розслідувань.

Іван Кравцов повідомив, що з 15:30 до 21:00 у нього була розмова з трьома співробітниками. Вони не представилися і були в цивільному.

Санкції ЄС проти Білорусі: які наслідки можуть бути для УкраїниУкраїна повинна буде долучитися до позиції Заходу щодо подій у Білорусі, проте це не позначиться на більшості економічних проєктів, вважає експерт.

«Мені показали документи, які нібито підтверджують незаконні дії, пов'язані з моєю колишньою роботою. Мені сказали, що, якщо я відмовлюся прийняти запропонований варіант, мене звинуватять в перебільшенні своїх офіційних повноважень», - розповів він.

Своєю чергою Антон Родненков розповів, що на нього також чинили тиск з метою арешту на півтора року. Він мав стати учасником кримінальної справи проти Івана Кравцова.

У якості розв'язання проблеми силовики запропонували виїхати в Україну.

«Здавалося, що все вже погоджено. Я погодився. О 22:30 мене посадили в темну маршрутку. Потім пересів на BMW X6. Поруч зі мною сиділи досить великі молоді люди», - додав він.

Нагадаємо, у вівторок, 8 вересня, в Мінську проходить акція на підтримку опозиції. Стихійний марш проходить по всьому центру міста, а людей почали затримувати ще до початку акції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: