Біля українського кордону залишаються близько тисячі хасидів – ДПСУ

Читать на русском
Станом на 16 вересня на кордоні України з Білоруссю перебувають близько 1000 хасидів, які не залишають спроб потрапити до Умані.
dpsu.gov.ua

Станом на ранок 16 вересня на кордоні України з Білоруссю перебувають близько 1000 хасидів, які не залишають спроб потрапити до Умані з метою паломництва.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Лукашенко збирається домовлятися з Україною щодо хасидівБілоруська влада збирається домовлятися з Україною для того, щоб остання впустила паломників хасидів, які застрягли на кордоні, на свою територію.

За даними прикордонників, вчора на кордоні перебували близько 50 хасидів, які після опівночі повернулися на територію Білорусі.

Зараз у Чернігівській області навпроти пункту пропуску «Нові Яриловичі» перебувають близько 1000 іноземців, які не залишають спроб потрапити до України.

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко запевнив, що ситуація на кордоні залишається контрольованою. Українські правоохоронці продовжують охорону державного кордону, контроль за дотриманням правил прикордонного режиму та режиму в пунктах пропуску.

Нагадаємо, МЗС України закликав білоруську сторону не оформляти на виїзд до України паломників-хасидів через заборону в'їзду для іноземців.

При цьому влада Ізраїлю просить президента Володимира Зеленського пропустити хасидів з Білорусі до України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: