Хасиди просять Зеленського дозволити відвідати Умань

Читать на русском
Міжнародний благодійний фонд імені Рабі Нахмана з Брацлава попросив президента Володимира Зеленського дозволити паломництво в Умань.
umannews.city

Міжнародний благодійний фонд імені Рабі Нахмана з Брацлава попросив президента Володимира Зеленського піти назустріч громадянам, які хочуть здійснити паломництво в Умань.

Про це повідомляє пресслужба фонду в середу, 26 серпня.

Мер Умані записав відеозвернення для хасидівМер Умані Олександр Цебрій заявив, що готовий на радикальні заходи, щоб пустити до міста паломників-хасидів. Місто може виставити блокпости.

«Ми дякуємо Володимиру Зеленському за те, що він розуміє, наскільки важливо для десятків тисяч хасидів паломництво в місто Умань під час святкування Рош ха-Шана - єврейського Нового року. У той же час закликаємо прийняти правильне рішення, яке відповідатиме інтересам як українських, так і іноземних громадян з усього світу, які хочуть відвідати Україну з метою паломництва в місто Умань», - заявив президент Фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен-Нун.

При цьому у фонді зазначили, що рабини, які напередодні взяли участь у зустрічі із Зеленським, не мають ніякого відношення до хасидизму, тому вони не зможуть донести інформацію до віруючих, які щорічно відвідують місто паломництва.

Нагадаємо, Кабмін заборонив хасидам в цьому році приїжджати до Умані через ситуацію з коронавірусом.

Пізніше президент Володимир Зеленський пояснив заборону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: