За порядком на виборах стежитимуть понад 130 тисяч силовиків – МВС

Читать на русском
Під час місцевих виборів в Україні 25 жовтня забезпечувати порядок будуть майже 136 тис. правоохоронців.
mvs.gov.ua

Під час місцевих виборів в Україні, які заплановані на 25 жовтня, забезпечувати громадський порядок будуть майже 136 тис. правоохоронців.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передає пресслужба МВС в п'ятницю, 18 вересня.

Вибори за новими правилами: чи виникнуть складнощі під час голосуванняВиборцям варто завчасно поцікавитися новими правилами, за якими буде проходити голосування, вважає експерт.

За його словами, до несення служби з забезпечення правопорядку під час виборів будуть залучатися всі сили і авіаційні підрозділи. МВС планує задіяти майже 136 тисяч силовиків.

«Я бачу два основних напрямки роботи при забезпеченні правопорядку виборчого процесу. Це превентивна робота і підготовка особового складу. Основний тягар ляже на Національну поліцію. Головне завдання поліцейських - виявлення адміністративних і кримінальних правопорушень і доведення їх до суду», - розповів Яровий.

У свою чергу глава Нацполіціі України Ігор Клименко повідомив, що вже зареєстровано 330 заяв та повідомлень, пов'язаних з порушенням виборчого процесу.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЕРДР) внесено відомості про 34 кримінальні злочини, дев'ять з яких - за ст.160 КК (підкуп виборця).

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

«Слово і діло» вивчало, які «брудні» технології можуть використовувати кандидати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: