У Мінфіні пояснили скорочення витрат на субсидії

Читать на русском
Зменшення витрат на субсидії в проекті держбюджету на 2021 рік викликано падінням потреби українців через зростання соціальних виплат.

В Україні в держбюджеті на наступний рік закладають менше коштів на субсидії, оскільки у населення зменшується потреба в їх оформленні.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко після представлення проекту бюджету в Раді, передає РБК-Україна.

Проєкт бюджету-2021: які витрати зростуть більш ніж удвічіУ проєкті бюджету на 2021 рік закладено значні кошти на підготовку збірної до Паралімпіади.

За його словами, Мінфін провів розрахунки, згідно з якими необхідність в субсидіях зменшиться. Це пов'язано із зростанням мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

«Ми зараз істотно збільшуємо розмір прожиткового мінімуму, мінімальних заробітних плат, що дозволить нам в умовах, коли ціни на енергоносії є досить низькими, у порівнянні з попередніми роками, очікувати, що буде економія на субсидії», - сказав він.

Нагадаємо, Кабмін заклав у проект держбюджету на 2021 рік видатки на субсидії суму 36,6 млрд грн. Це на 6,9% (на 2,7 млрд грн) менше, ніж у 2020 році (39,3 млрд грн).

У держбюджеті також закладено, що прожитковий мінімум зросте в 2021 році на 9,3% - з 2189 до 2393 гривень.

Раніше глава Кабміну Денис Шмигаль розвінчав два міфи про держбюджет-2021, один з яких - нібито невиправдане двоетапне підвищення мінімальної зарплати.

«Слово і діло» проаналізувало, як виплачували субсидії українцям в 2016-2019 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: