Зеленський заявив, що підтримує позицію ЄС щодо конкурсу в САП

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що знає і підтримує позицію західних партнерів щодо проведення конкурсу з обрання глави САП.
фото LIGA.net

Президент України Володимир Зеленський заявив, що уважно вивчив реакцію західних партнерів на проведення конкурсу з обрання глави САП.

Про це він повідомив на брифінгу в Івано-Франківській області в п'ятницю, 18 вересня, передає РБК-Україна.

Шмигаль про призначення глави САП: безвіз не скасовуєтьсяЗагрози безвізового режиму України з Євросоюзом через конкурс на посаду керівника САП зараз немає.

За словами президента, він знає міжнародну позицію і підтримує її.

«Я читав уважно те, що заявили західні партнери, то, що заявили представники тих чи інших посольств. Вони сказали, що вони хочуть подивитися, щоб комісія дуже уважно працювала, щоб комісія прозоро працювала і прозоро вибирала професійного майбутнього керівника САП. Я повністю поділяю їх думки і повністю підтримую», - заявив Зеленський.

Президент також прокоментував інформацію про можливий зрив безвізового режиму з ЄС. Він заявив, що знає, хто поширює ці заяви.

«Я знаю, хто поширює цю інформацію, її поширює партія. Мені відома партія, лідером якої є людина, яка думає, що він монарх України», - заявив він.

Нагадаємо, 17 вересня Рада затвердила список кандидатів, які будуть обирати главу САП.

Після цього євродепутат і член комітету ЄП у закордонних справах Віола фон Крамон заявила, що Україна ризикує втратити безвізовий режим з Євросоюзом і півторамільярдний транш допомоги, оскільки парламент просуває до комісії з відбору голови САП кандидатів без досвіду.

На заяву з боку ЄС також відреагував спікер Ради Дмитро Разумков.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: