У Кривому Розі вже два тижні триває шахтарський страйк

Читать на русском
Шахтарі Криворізького залізорудного комбінату вже два тижні страйкують, вимагаючи підвищити їм зарплати та покращити умови праці.
Фото: Інформатор

Вже два тижні страйкують шахтарі Криворізького залізорудного комбінату. Під землею зараз знаходяться понад 180 гірників.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що наразі на чотирьох шахтах підприємства страйкують 184 гірники. Інші шахтарі разом з родинами протестують під будівлею Верховної Ради.

У відповідь на це, 16 вересня підприємство оприлюднило офіційну заяву, де йдеться про те, що гірники «за власним рішенням і в порушення трудового розпорядку залишаються у підземних виробках», не передавши до адміністрації свої вимоги офіційно і не визначивши повноважних представників для перемовин.

Як вважають в адміністрації, «дії протестувальників не підпадають під визначення страйку та страйком не є». Разом із тим в адміністрації заявили про «готовність до врегулювання конфлікту».

Однак, як повідомив голова організації Незалежної профспілки гірників Кривого Рогу Юрій Самойлов, замість того, щоб домовлятися, керівництво заявило про намір законсервувати шахти, робітники яких вийшли на страйк.

«Наслідки для міста можуть бути катастрофічні. Від закриття чотирьох шахт у Кривому Розі постраждає близько 50 тисяч людей — шахтарі та їхні рідні. До того, ж це так просто не робиться — має бути проєкт, узгодження з купою відомств», — повідомив Самойлов.

Нагадаємо, криворізькі шахтарі оголосили акцію протесту з вимогами підвищити зарплату і повернути їм пільговий стаж.

Також «Слово і діло» розбиралося в тому, чому добувна галузь в Україні потерпає від постійних боргів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: