На прифронтовій шахті страйк гірників

Читать на русском
На шахті ДП Первомайськвугілля 6 гірників відмовляються підніматися на поверхню, протестуючи проти відключення шахти від електроенергії.
Ілюстративне фото.

На шахті «Горська» ДП «Первомайськвугілля» 6 гірників відмовляються підніматися на поверхню, протестуючи проти відключення шахти від електроенергії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив у Facebook представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

«У шахті на горизонті (глибині) 700 метрів перебувають 6 гірників, люди відмовляються виїжджати на поверхню й таким чином висловлюють протест у зв'язку з відключенням шахти від електроенергії, що спричинить затоплення гірничих виробок і насосних станцій», – зазначив він.

Спроба відключення шахти від електроенергії була в понеділок, після чого люди відмовилися виїжджати на поверхню, повідомив Лисянський.

За його словами, на шахті введели в дію план ліквідації аварії, також чергує воєнізований гірничорятувальний загін, електроенергія наразі є. Стан здоров'я гірників задовільний, з ними постійно перебуває медсестра.

У телефонній розмові профспілковий лідер Віктор Видиш повідомив, що вимога гірників – надання гарантій про невідключення електроенергії на підприємстві.

Представник омбудсмена зазначив, що звернення шахтарів зафіксоване й передане до центрального апарату.

Шахта розташована в Луганській області за 10 км від лінії фронту.

Нагадаємо, в Донецькій області гірники чотирьох шахт зупинили виробництво.

Раніше стало відомо, що щомісяця на українських шахтах гине щонайменше одна людина, щодня один шахтар отримує виробничу травму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: