На Донбасі розширюється страйк шахтарів

Читать на русском
До страйку з вимогами погасити заборгованість за зарплатою приєдналися гірники ще однієї шахти.

До гірників шахти Курахівська Донецької області, які з 8 серпня перекривають дорогу з вимогою погасити борги, в понеділок, 12 серпня, приєдналися колеги з шахти Україна.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Facebook.

Назвали терміни погашення заборгованості перед шахтарямиУ середу було виділено 300 млн грн на зарплати шахтарям. З них перший транш, який дорівнює 41 млн грн буде видано вже сьогодні або завтра.

«Сьогодні протестують гірники шахти Курахівська. Вони перекривають дорогу в районі села Новоселидівка. До учасників акції приєдналися гірники шахти Україна, які відмовилися їхати в шахту голодними», - написав він.

За його словами, гірники вимагають повного погашення заборгованості із зарплати.

Нагадаємо, вранці 5 серпня працівники шахти Курахівська пішим ходом пройшли 16 кілометрів з Гірника до Селідового, щоб поспілкуватися з керівництвом Селідоввугілля. Потім на два дні акція була припинена у зв'язку з обіцянкою заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна вирішити наболіле питання. Оскільки гроші так і не надійшли, гірники відновили протест.

Також тижнем раніше в Донецькій області працівники шахти Капітальна почали акцію протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: