Призначення Фокіна в ТКГ: до яких наслідків призведуть кадрові скандали

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Скандал навколо призначення Вітольда Фокіна до складу Тристороньої контактної грпи з врегулювання ситуації на Донбасі виник через те, що Фокіна начебто рекомендувала Андрію Єрмаку онучка експрем’єр-міністра. У коментарі «Слово і діло» голова центру «Ейдос», політолог Вітор Таран відзначив, що кадрові скандали, які часто в Україні супроводжують кадрові призначення, рано чи пізно вплинуть на підтримку України міжнародними партнерами.

«Це дуже шкодить репутації країни, бо наші колеги-дипломати читають ці інтерв’ю і розуміють, наскільки слабкою є наша держава й слабке державне управління. Рано чи пізно постане питання: чи варто цю країну підтримувати», – сказав Таран.

Експерт наголосив, що Захід стримують тільки нестабільні відносини із Росією, тому увага до України за таких умов зберігається.

На думку Тарана, за нової влади призначення посадових осіб відбувається при ігноруванні всіх принципів державного управління й наслідки можуть бути катастрофічними.

«Я вірю, що призначення відбулося саме так. У нашу політику прийшло «візантійство» і не класичне, а коли до влади приходять ті, хто має знайомства, а не певні компетенції. Це насправді дуже погано для країни. Це дуже шкодить тому, що перемагають некомпетентні, перемагає те, що ми маємо», – додав Таран.

Нагадаємо, перший заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін заявив, що «треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а найкраще – усього Донбасу».

На висловлювання Фокіна також відреагував глава МВС Арсен Аваков.

Також в ОПУ відреагували на заяви Фокіна щодо амністії бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: