В ОПУ відреагували на заяви Фокіна щодо амністії бойовикам

Читать на русском
Заяви заступника голови української делегації в мінській ТКГ Вітольда Фокіна щодо Донбасу не відображають офіційної позиції України.

Окремі заяви заступника керівника української делегації в мінській ТКГ Вітольда Фокіна щодо Донбасу не відображають офіційної позиції України.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє пресслужба ОПУ в понеділок, 31 серпня.

Призначення Фокіна в ТКГ: про що зможе домовитися оновлена українська делегаціяЗаяви нових учасників української делегації у ТКГ уже суперечать Конституції, тому очікувати прориву від переговорів не варто, вважає експерт.

За словами Єрмака, позиція Фокіна відображає стан перших і других мінських домовленостей.

«Давайте відокремлювати особисту позицію від позиції делегації. Вітольд Фокін щойно приєднався до переговорного процесу і розбирається з тематикою. І як раз деякі одіозні і двозначні формулювання, на які чомусь погодилася попередня влада, сьогодні українська сторона намагається пом'якшити або застосувати виключно в рамках національних інтересів України», - сказав Єрмак.

Глава ОПУ уточнив, що пропозиції української делегації з доопрацювання законопроекту про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО не передбачають особливого статусу для всього Донбасу - йдеться виключно про тимчасово окуповані райони.

Нагадаємо, перший заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін заявив, що «треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а найкраще - Донбасу».

На висловлювання Фокіна також відреагував глава МВС Арсен Аваков.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: