Аваков розкритикував заяву Фокіна про амністію бойовикам

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав висловлювання першого заступника голови української делегації у ТКГ по Донбасу Вітольда Фокіна провокативними та спекулятивними. В заяві йшлося про надання амністії бойовикам та особливий статус Донбасу.
Міністерство внутрішніх справ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав висловлювання у ЗМІ першого заступника голови української делегації у ТКГ по Донбасу Вітольда Фокіна провокативними і такими, що не відповідають національним інтересам. Про це повідомляє пресслужба МВС України.

«Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ В. Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам. Пам`ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдат», — заявив Аваков.

Нагадаємо, Фокін заявив, що «і з тієї, і з тієї сторони було скоєно багато злочинів, які зрештою мають бути розслідувані, і винні хай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну і зберегти життя бійців та командирів, моя позиція — треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще всього Донбасу».

Раніше Кравчук запропонував альтернативу «особливому статусу» Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: