Кравчук прокоментував висловлювання Фокіна по Донбасу

Читать на русском
Голова української делегації в ТКГ в Мінську Леонід Кравчук прокоментував слова Фокіна про надання особливого статусу Донбасу. Кравчук заявив, що це особиста думка Фокіна і він може її оприлюднювати тільки якщо вона не суперечить законам України.
LIGA.net

Керівник української делегації в ТКГ у Мінську Леонід Кравчук прокоментував слова Вітольда Фокіна щодо надання особливого статусу для всієї території Донбасу.

«Заява Фокіна – це його особиста думка. Він зі мною не радився і це питання не обговорювалося делегацією. Фокін висловив власну позицію, і ми до цієї позиції не маємо ніякого відношення. Інше питання, чи має право Фокін говорити про свою власну позицію? Так, має. Але якщо його позиція не відповідає закону, ухваленому Верховною радою, він не може її оприлюднювати. Бо він не просто Фокін, а заступник голови делегації України в ТКГ», – сказав Кравчук в ефірі телеканалу "Еспресо".

Голова делегації додав, що це питання буде обговорено на засіданні делегації, де Фокін пояснить чому він обрав таку позицію.

«Це не наше рішення, це рішення глави держави, бо Фокін призначений на цю посаду указом президента, і я до цього призначення абсолютно ніякого відношення не маю», – наголосив Кравчук.

Нагадаємо, Фокін запропонував надати Донбасу особливий статус.

Пізніше в ОПУ відреагували на заяви Фокіна щодо амністії бойовикам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: