Польські слідчі виявили в ексголови «Укравтодору» схованку з мільйонами

Читать на русском
Нові докази дозволили вилучення та інших складових майна, яким володів колишній міністр. Були вилучені дві квартири вартістю у 2 млн злотих, які мали були бути придбані за власний кошт, отримані від злочинів, та автомобіль марки Land Rover.
Фото: polsatnews.pl

Слідчі Центрального антикорупційного бюро Польщі виявили невідомі досі майно, яке приховував колишній міністр транспорту в уряді Дональда Туска і ексголова «Укравтодору» Славомир Новак.

Про це повідомляє Polsat News.

Агенти антикорупційного бюро під час слідчих дій виявили серед іншого гроші у різних валютах (понад 536 тис. євро, 470 тис. доларів і 30 тис. злотих) - в цілому понад 4 млн злотих, частина з них зберігалася у двох спеціальних схованках, які були підготовлені для зберігання грошей.

Затримання Новака: у чому підозрюють ексголову «Укравтодору»Антикорупційні органи правопорядку Україні та Польщі підозрюють колишнього керівника української служби автодоріг у вчиненні правопорушення.

Нові докази дозволили вилучення й інших складових майна, яким володів колишній міністр. Були вилучені дві квартири вартістю у 2 млн злотих, які мали були бути придбані власним коштом, отримані від злочинів, та автомобіль марки Land Rover.

Слідчі підкреслюють, що виявлені гроші та автомобіль пов'язані з корупційними злочинами, вчиненими Славомиром Новаком.

«Нові висновки показують набагато більший масштаб дій Славомира Новака, ніж вважалося досі», - сказав співрозмовник телеканалу, знайомий з деталями слідства.

Наразі слідство зосереджене на пошуку додаткових майнових компонентів, що належать колишньому політику.

Нагадаємо, 22 липня районний суд Варшави постановив затримати Славомира Новака на три місяці. Колишній міністр транспорту в уряді Дональда Туска, а потім голова українського дорожнього агентства підозрюється в керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала вигоду від корупції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: