Справа Новака: в Польщі висунули офіційні звинувачення

Читать на русском
Прокуратура Варшави 21 липня пред'явила звинувачення колишньому керівнику «Укравтодору» Славоміру Новаку та іншим фігурантам справи проти нього.

Прокуратура Варшави 21 липня пред'явила звинувачення колишньому керівнику «Укравтодору» Славоміру Новаку та іншим фігурантам справи проти нього.

Про це повідомляє польське агентство PAP у вівторок, 21 липня.

Новака звинувачують у керівництві організованою злочинною групою, що одержувала вигоду від корупції. У провадженні йдеться про вимагання та отримання майнових і особистих вигод в обмін на надання приватним суб'єктам контрактів на будівництво і ремонт доріг в Україні, а також у відмиванні коштів, отриманих під час цих злочинів.

Затримання ексголови «Укравтодору»: корупція чи політичне переслідуванняСлідство стосовно колишнього глави Укравтодору пов'язане з опозиційною політичною діяльністю в Польщі, вважає експерт.

«У результаті він отримав 1300000 злотих (це понад 9 млн. грн. - ред.)», - повідомила прессекретар окружної прокуратури Варшави Мирослава Хир.

Затримані разом із Новаком Даріуш С. і Яцек П. звинувачені в участі в організованій злочинній групі, відмиванні грошей і отриманні майнових вигод.

Розслідування пов'язане з періодом, коли Славомир Новак очолював «Укравтодор». Він був призначений виконувачем обов'язки голови агентства у жовтні 2016 року, у відставку подав в кінці вересня 2019 року.

Раніше прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін в Twitter повідомив про затримання Новака в Польщі, а також ще двох - колишнього командувача JW GROM Даріуша С. і підприємця з Гданська Яцека П. Імовірно йдеться про екскомандувача військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуша Завадку і підприємця Яцека П.

Нагадаємо, у 2019 році в зв'язку з завершенням 3-річної каденції на посту керівника «Укравтодору» Новак подав прем'єр-міністрові України заяву про відставку.

20 липня про обшуки в офісах «Укравтодору» повідомляло Національне антикорупційне бюро України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: