Кабмін затвердив протиепідемічні заходи під час місцевих виборів

Читать на русском
Заходи передбачають дезінфекцію і температурний скринінг при вході на виборчі дільниці. На виборчій дільниці буде проводитися опитування про наявність симптомів ГРВІ та температурний скринінг.
Фото: Getty Images

Кабмін затвердив протиепідемічні заходи під час місцевих виборів.

Про це йдеться в повідомленні КМУ, опублікованому в понеділок, 14 вересня.

Заходи передбачають дезінфекцію і температурний скринінг при вході на виборчі дільниці. На виборчій дільниці буде проводитися опитування про наявність симптомів ГРВІ та температурний скринінг.

На вході до приміщення виборчої комісії та приміщення для голосування мають знаходитися антисептики для рук, а також обладнані місця для збору та утилізації масок.

Місцеві вибори і COVID-19: чи будуть використовувати карантин у політичних ціляхТема карантину перед місцевими виборами стане однією з точок протистояння, тому що на місцях обмеження сприймають, як політику, вважає експерт.

У приміщеннях буде нанесена розмітка для дотримання дистанції не менше 1 метра. Потоки виборців на вхід і на вихід мають бути розділені. Крім того, рекомендується одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

Стільці, столи та інші меблі мають бути виготовлені з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не допускається.

Члени виборчої комісії мають сидіти на відстані не менше 1 метра один від одного або застосовувати фізичні бар'єри, наприклад, прозорі екрани. Дверні ручки, поручні, сидіння слід дезінфікувати кожні дві години.

Вологе прибирання необхідно проводити кожні чотири години. Виборці мають обробляти руки антисептиками, перебувати в респіраторі або захисній масці. При цьому члени виборчої комісії можуть попросити тимчасово зняти маску для підтвердження особи.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія не буде обмежувати права виборців з ознаками ГРВІ або підвищеною температурою, попри рекомендації МОЗ.

Також відзначимо, «Слово і діло» розбиралося, в чому буде відмінність місцевих виборів у селі та в місті, що передбачає голосування за відкритими списками, як виглядатимуть нові бюлетені та чому одним виборцям видадуть по 5 бюлетенів, а іншим - всього по два.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: