У РНБО розробляють план дій на випадок спалахів коронавірусу на виборчих дільницях

Читать на русском
У Кабміні запевнили, що місцеві вибори відбудуться в усіх регіонах країни, включно з тими, які знаходяться в «червоній зоні» карантину.
Фото РБК

У Кабміні запевнили, що місцеві вибори відбудуться в усіх регіонах країни, включно з тими, які знаходяться в «червоній зоні» карантину. Зараз розробляються протоколи на випадок спалахів коронавірусу на виборчих дільницях.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телеканалу «Україна 24».

Розробка протоколів реагування на спалахи COVID-19 була покладена на Раду національної безпеки і оборони.

Місцеві вибори-2020: як голосуватимемоХто з виборців отримає п’ять бюлетенів, а кому видадуть тільки два? Відмінністю виборів, що пройдуть 25 жовтня, стануть бюлетені нового зразка та голосування за відкритими списками.

«На жаль, ми не можемо спрогнозувати, де будуть« червоні зони »... Це основний виклик, чи можемо ми одночасно у всіх громадах провести вибори, в яких регіонах будуть такі форс-мажори», - пояснив прем'єр.

РНБО також розробляє протоколи щодо проведення другого туру виборів і навчального процесу в тих школах, де будуть організовані виборчі дільниці.

Нагадаємо, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня 2020 року.

«Слово і діло» пропонує дізнатися, в чому буде відмінність місцевих виборів в селі та в місті, що передбачає голосування за відкритими списками, як виглядатимуть нові бюлетені та чому одним виборцям видадуть по 5 бюлетенів, а іншим - всього по два.

Також ми детально розібралися і створили покрокову інструкцію, як змінити виборчу адресу. Хто має право змінювати адресу, куди звертатися, які документи подавати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: