Протести в Білорусі: на вулицях задіяли водомет і стрілянину в повітря

Читать на русском

У Бресті 13 вересня силовики розганяли мітингуючих за допомогою водомету. А в Мінську був зафіксований постріл в повітря.

У містах Білорусі, в неділю, 13 вересня, проходять масові акції протестів. Силовики розганяють мітингувальників за допомогою водомету. Також було зафіксовано постріл в повітря.

Як повідомляє Onliner, сьогодні в Мінську між колоною протестувальників і міліцією зав'язалася суперечка. У якийсь момент з боку силовиків пролунав попереджувальний постріл у повітря.

На місці інциденту з'явилися машини з щитами і силовики в повному обмундируванні. Вони почали рух у бік протестуючих, після чого демонстранти розосередилися і стали залишати місце акції.

«Невідомий стріляє з рушниці під час протестів у Мінську», - повідомило видання TUT.by в Telegram-каналі.

За даними ЗМІ, всього сьогодні в Мінську зібралося близько 150 тисяч учасників акцій протестів.

У той же час, за інформацією місцевого телеканалу «Белсат», в білоруському Бресті силовики вивели на вулиці водомет і розганяли ним мітингувальників.

Після застосування водомету, протестуючих почали жорстко затримувати. Як повідомляється, затримання проводять силовики в формі без розпізнавальних знаків. У деяких з них очевидці помітили зброю.

Нагадаємо, в Білорусі вже 36-й день тривають протести проти підсумків виборів президента.

Раніше повідомлялося, що після початку «Маршу героїв» в Мінську почалися затримання учасників мітингу. Вдень було відомо про понад 200 затриманих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: