Пекін запроваджує обмеження для американських дипломатів у Китаї

Читать на русском
Влада КНР запровадить для американських дипломатів дзеркальні обмеження у відповідь на запроваджені для китайських дипломатів обмеження з боку США.
Фото: Carlos Garcia Rawlins/Reuters

Керівництво Китайської народної республіки запровадить «дзеркальні обмеження» на всіх американських дипломатів на території країни у відповідь на запроваджені раніше обмеження для китайських дипломатів з боку США.

Про це заявили у китайському МЗС, пише Aljazeera.

Обмеження будуть застосовані стосовно усіх працівників посольства та консульства США у Китаї, а також генерального консульства Сполучених Штатів у Гонконгу.

«Щоб змусити США якомога скоріше відмінити свої помилкові рішення, китайська сторона направила дипломатичну ноту, в якій попередила про застосування дзеркальних обмежень щодо американських дипломатів», - підкреслили у міністерстві.

Таку реакцію Китаю викликали запроваджені Сполученими Штатами обмеження щодо китайських дипломатів. Серед них – необхідність погоджувати візити до навчальних закладів чи місцевих політиків та заборона на проведення культурних заходів за участю більше 50 осіб поза межами території посольства без дозволу американської влади.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що так Америка відповіла на тотальний контроль, який КНР встановила над американськими дипломатами в Китаї.

Раніше ми писали про те, які саме обмеження для китайських дипломатів запровадили в США.

Також ми писали про те, що КНР нарощує свій ядерний потенціал.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: