Індія та Китай погодилися на деескалацію конфлікту на кордоні

Читать на русском
Очільники МЗС Індії та Китаю домовилися про деескалацію конфлікту на кордоні і погодили розведення військ в прикордонних регіонах.
Фото з відкритих джерел

Міністри закордонних справ Індії та Китаю після багатомісячного протистояння на кордоні погодили розведення військ.

Про це повідомляє Aljazeera.

Як йдеться у повідомленні, після довгих переговорів між очільником китайського МЗС Ваном І та індійським міністром закордонних справ Субрахманьямою Джайшанкарою, розведення військ у регіоні Ладакх, де вже кілька місяців спостерігалася ескалація конфлікту між двома державами, було погоджено.

«Міністри закордонних справ обох країн погодилися, що теперішня ситуація в прикордонних районах не відповідає інтересам жодної зі сторін. Тому вони погодили, що прикордонні війська обох сторін розпочнуть діалог між собою та будуть відведені на нові позиції, де вони будуть зберігати належну дистанцію з метою послаблення напруги», - повідомляється у спільній заяві дипломатів.

В той же час, частина індійських політиків переконана, що Китай використає відведення військ зараз, щоб наростити військову присутність в регіоні в майбутньому.

«Вони просто купують час, щоб посилити свої позиції. Ця угода підписана для того, щоб відвернути увагу від повернення китайців на позиції, які вони займали у квітні», - каже Черінг Дорджай Лакрук, екс-очільник індійської правлячої партії BJP.

Сутички на індійсько-китайському кордоні розпочалися в регіоні Ладакх у травні цього року. Дві ядерні держави звинуватили одна одну у незаконному перетині кордону і розпочали нарощувати військові сили в регіоні.

Внаслідок протистояння на кордоні загинуло понад 20 десятки індійських солдатів, кількість загиблих з китайського боку невідома.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що КНР нарощує свій ядерний потенціал.

Також ми писали, що Китай презентував власні вакцини від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: