Китай запровадив санкції проти 11 політиків США

Читать на русском
Влада Китаю запровадила нові антиамериканські санкції стосовно 11 офіційних осіб у відповідь на дії Міністерства фінансів США, спрямовані проти офіційних осіб континентального Китаю і Гонконгу.
EPA-EFE/WU HONG

Влада Китаю запровадила нові антиамериканські санкції стосовно 11 офіційних осіб у відповідь на дії Міністерства фінансів США, спрямовані проти офіційних осіб континентального Китаю і Гонконгу.

Про це заявив у понеділок представник МЗС КНР Ван Чжао Ліцзянь.

«Ці санкції набувають чинності сьогодні і поширюються на 11 осіб, - розповів він на регулярному брифінгу. - Подібні кроки - наша відповідь на помилкові дії США».

За словами дипломата, це рішення торкнулося сенаторів Марка Рубіо (від штату Флорида) і Теда Круза (від штату Техас), ще кількох американських політиків.

«Я хочу підкреслити, що повернення Гонконгу Китаю, а також механізм «одна країна - дві системи» - це успішні кроки, які зустріли загальне схвалення. Населення Гонконгу при цьому отримало безпрецедентні права», - зазначив Чжао Ліцзяні.

Офіційний представник МЗС КНР визнав, що цьому механізму, «який довів свою ефективність», останнім часом «кинуті нові виклики».

Нагадаємо, у травні у США ухвалили законопроект, який дозволяє запроваджувати санкції щодо китайських посадових осіб, які утискають уйгурів і інші групи мусульман в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР) КНР.

Президент США Дональд Трамп оголосив про плани запровадити санкції проти офіційних осіб Китаю і Гонконгу, які, на думку Вашингтона, підривають автономію регіону.

Також повідомлялося, що Британія готує заходи у відповідь на застосування Китаєм закону про національну безпеку Гонконгу, який істотно обмежує автономію цього регіону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: