США скасували частину мит на китайські товари

Читать на русском
У Вашингтоні скасували запроваджені нещодавно мита більш ніж на тридцять найменувань з переліку продукції, що імпортується з Китаю.
Кореспондент

У Вашингтоні скасували запроваджені нещодавно мита більш ніж на тридцять найменувань з переліку продукції, що імпортується з Китаю.

Йдеться про виключення на $300 млрд, повідомляється в офіційному повідомленні, розміщеному в четвер, 11 червня в електронній базі Федерального реєстру США - збірнику офіційних документів американського уряду, пише Reuters.

«Цей документ повідомляє про рішення представника США на торгових переговорах схвалити деякі запити на виключення. Представник США на торгових переговорах буде продовжувати періодично схвалювати рішення щодо запитів», - наголошується в тексті.

Винятки, які будуть діяти до 1 вересня 2020 року, зокрема, стосуються таких товарів, як певні види друкованих книг китайською мовою, рукавички, дроти, рибальські гачки, деякі різновиди літій-іонних акумуляторів. У цілому в списку понад тридцять категорій.

Нагадаємо, у вересні 2018 року США впровадили мита на китайську продукцію на загальну суму $ 200 млрд. Незабаром американський уряд почав приймати заявки від компаній на включення деяких найменувань китайських товарів до списку виключень.

Раніше повідомлялося, що США тимчасово скасували мито на майже 150 товарів з Китаю.

Також Китай відклав введення мит на товари з США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: